top of page
Εικόνα συγγραφέαVassilis Petridis

H Εκπαιδευτική καινοτομία της Krav Maga Science



Η κάλυψη της ανάγκης για ασφάλεια κατά βάση προέρχεται και συνδέεται με το συναίσθημα του φόβου. Είναι αδύνατη η οποιαδήποτε εξέλιξη του ατόμου όταν ζει υπό την πίεση οποιασδήποτε μορφής φόβου. Η ανάγκης για προστασία και ασφάλεια μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τους ανθρώπους στην επιλογή των σπουδών τους, του επαγγέλματος τους, του τόπου κατοικίας, όπως και των προϊόντων και υπηρεσιών που επιλέγουν.


Στην περίπτωση το φόβου λόγω βίας και εγκληματικότητας, έρχονται τα ΜΜΕ να ενισχύσουν του αίσθημα ανασφάλειας που στη συνέχεια μετατρέπεται σε απάθεια. Ο τηλεθεατής στην αρχή επηρεάζεται και διαταράσσεται από τις εικόνες και τις περιγραφές και στη συνέχεια, λόγω της υπερπροβολής αποστασιοποιείται και αδρανοποιείται. Ως τη στιγμή που θα συμβεί κάτι δυσάρεστο σε κάποιο κοντινό του πρόσωπο ή τον ίδιο και τότε το αίσθημα ανασφάλειας κορυφώνεται.


Υπό ιδανικές συνθήκες, τα εργαλεία που αφορούν την ασφάλεια εν γένει, θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στα βασικά εφόδια κάθε προσωπικού σακιδίου ικανοτήτων και δεξιοτήτων που ο καθένας καβαλάει στη ζωή του. Εφόδια ασφαλείας που δεν περιορίζονται στη βία και το έγκλημα, αλλά και στην οδική ασφάλεια, στις φυσικές καταστροφές, κ.α.

Η Krav Maga Science με γνώμονα τις θεμελιώδεις αρχές της μεθόδου του KravMaga σε τεχνικό και νοητικό επίπεδο και προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα, επικεντρώνει την εκπαιδευτική της μεθοδολογία στα λογικά και χρηστικά στοιχεία, απορρίπτοντας οτιδήποτε αποτελεί εμπορική και ποσοτική προσθήκη. Με μοναδικό στόχο την μεταμόρφωση της ανασφάλειας σε γνώση που αφυπνίζει και προστατεύει.

Συνδυάζοντας την εμπειρία και την επιστημονική προσέγγιση, διαπιστώσαμε ότι ένα σύστημα αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας για μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένο, θα πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος. Η αέναη εκπαιδευτική διαδικασία με υπέρ-πληροφόρηση και χωρίς ποτέ να φαίνεται η κορδέλα τερματισμού, εξυπηρετεί μόνο τις τσέπες των εκπαιδευτών και σε καμία περίπτωση τον ασκούμενο. Αυτό δεν αναιρεί την συνεχή εξέλιξη και βελτίωση των τεχνικών και τακτικών, ούτε την ανάπτυξη νέων γνωστικών τομέων. Διασφαλίζει όμως ότι ο κάθε ασκούμενος θα φτάσει ως εκεί που χρειάζεται και μπορεί.


Η νέα ύλη της KravMaga Science αποτελείται από 5 εκπαιδευτικούς κύκλους, με συγκεκριμένη δομή και στόχο. Η συμμέτοχη στον επόμενο εκπαιδευτικό κύκλο, εξαρτάται αποκλειστικά από τις προσωπικές ανάγκες, το επίπεδο προόδου, τις δυνατότητες και την απολυτή κατανόηση του υλικού του εκάστοτε εκπαιδευτικού κύκλου. Η αξιολόγηση των ασκούμενων γίνεται από τους εκπαιδευτές, μέσα στα μαθήματα και όχι μέσω εξετάσεων. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει αντικειμενική αξιολόγηση και όχι πλασματική ή χαριστική.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση, αποτελεί μια αποκλειστική καινοτομία της Krav Maga Science, ενάντια στην άνευ ουσίας και αποτελέσματος σπατάλη χρόνου και χρήματος σε αναποτελεσματικές εκπαιδευτικές διαδικασίες.


Παράλληλα για την συμπλήρωση τεχνικών και τακτικών γνώσεων, η Krav Maga Science, θα πραγματοποιεί σεμινάρια και workshops με θεματολογία σχετικά με την ασφάλεια, την αυτοπροστασία και την αυτοάμυνα.


Στόχος μας είναι η ουσιαστική εκπαιδευτική σας ικανότητα στην προστασία του εαυτού σας και των γύρο σας. Δεν στοχεύουμε σε πελάτες, αλλά σε εξελιγμένους, ήρεμους και ασφαλείς φίλους. Θέλουμε να είμαστε η πηγή πρακτικής και άμεσης γνώσης που θα απευθύνεστε όποτε οι ανάγκες σας το απαιτούν. Δεν ρισκάρουμε και δεν παίζουμε με την ασφάλεια, ούτε υποσχόμαστε θεραπεία εκεί που δεν υπάρχει. Μελετάμε, εξελισσόμαστε, προσαρμοζόμαστε και καινοτομούμε για ένα πιο ειρηνικό αύριο.

Βασίλης Πετρίδης

Επικεφαλής Εκπαιδευτής KMS Security Manage (CBRNe) ΕΚΠΑ

Criminal Phycology Specialist ΕΚΠΑ

454 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page